Saturday, 22 August 2009

...nak tauu..?

aku..nma aku noorhafizah.aku dilahirkan di perlis..dlahirkan pd 8 januari 1991.ske sgt mkn nsi goreng kg+telur mta and minum horlick ais..hobi...emm ske mronda2 dgn beskal,melukis dan tdoo..aku ank ke3 drpd 4 org adk bradik..akak aku yg sulung nma dia noorhasliza 24 taun.dah bkerja and ada rumah sdri dah pun,,tp msih blum brkawin..(xtau la spe bkal abg ipar aku tuu..)..abg aku plak nma dia muhamad rezuan 21 taun msh blajar..dan adik aku yg mnja ni nma dia muhamad hafiz 16 taun..(dh besar dh pun,,)..mak aku,,nma beliau shariffah n ayah aku lak,,nma beliau harun..diorg lah yg slalu mdidik ktorg adk bradik mnjadi ank2 yg solehah..(insyaallah,,aminnn..)hihihi..

family ktorg pnah tggl di selangor msa aku skolah rndh smpailah aku skolah menengah..seksyen3.btg kali sel..bnyak kngan yg trcpta..disitu jgk lah prtma kli aku brcinta..(ala cinta monyet)..hehehe..seronok ble diingatkan kmbali..dlu mnala reti sms mklumla mse 2 blum ada handphone..so nk meluahkan prasaan kna tlis surat..(pdahal bdak 2pun stu kelas je pun..)..nak dipendekkan citer mmg pnuh la lci meja aku dgn surat2 drpdnya..kantoi plak dgn ckgu math(gru kelas ktorg)..tp alhmdullillah beliau xambil apa2 tndakan just nasihat,,
yg mnyedihkan ayh aku trpksa bpindah ke perlis plak sbab kkurangan pkerja kat sna..huhuhu.. nak wat mcm mna kna la brpisah..dahla handphone pun xde mse 2,nk cntact pun xleh..sdh kan3.

stelah brpndah ke perlis smula..plbgai prubahan yg brlaku..jiran2 pun dah brpndah.perlis pun dh mju ckit..(ckit je pun..)..then aku msuk ke sek.teknik..dr form 4 form 5..aku dok hostel..nk blajar brdikari ktakan,,sek.teknik bkan jauh pun dr umah,sje nk mrsa suasana ostel,,klaw sna tiap2 mggu aku blik umh..tpi cni cti rya bru blik..

then..aku dtg sel smula..mfi..sbuah institut pngajian yg xpnah trbyg dlm kpla otak aku ni..dahsyat sgguh!! klihatan bil lelaki lbih rmai drpd ppuan..first nk g dftar smua kna wat saringan h1n1 kan..?..tp aku x..sbab aku msuk ikut pntu blakang..sbenrnya aku xtaw pun kna wat saringan h1n1 tuu..so dgn slumber aku g bratur kat dlam dwan tuu..slepas isi smua borg,,g lah plih saiz bju n ksut..hemm saiz???ada saiz aku ke ni?..(brtany aku pd dri sndri)..mmg sah.xda saiz..tension aku..safety boot yg ptut aku dpt pun xdpt smpai skrg..sdey tul,,trpksa aku pnjam akak aku pny.... alhamdullillah skrg aku sdah dpt biasakn dri dan mnerima dugaaNya dgn sbar..huahuahua..

Minggu silaturahim.....yg pling sgar diingatan smpai skrg dan xmgkin lpa kot..nk citer pnjg sgt,jd dpndekkn kan citernye..GULING PADANG..fuhh!..acara yg plg dminati rmai..(maybe la kott)..klaw la ada plawanan guling padang pringkt daerah ke kebngsaan ke..sah aku pmenangny..no 2 ema..(yela korang smua ble guling no plat korang msh ok kan..tp aku sdar2 je ble bgun tggal tali je.xtaw p mna no plat aku tuu)..mmg pnuh prasaan sgguh aku guling..

Berakhirnya..peristiwa brsejarah itu,mka brmulalah khidupn yg bru..khidupan sbgai seorg mahasiswi kni...yg msih jauh pjlanan..yg blum kte thu apa ksudahannya..smaada aku msih dsni ataupun..............wallahuallam...