Saturday, 22 August 2009

sungai congkak

Pengalaman yg plg best dlm idup aku..first time aku mjejaki kakiku kat sg.congkak ni.mmg best ar..suasana ala2 kg.rsa syaman je..korang pun mesti rsa sronok kan3..

Walaupun tmpt ktorg bmlm 2 nmpk cam buruk je..tp fuhh!ble msuk je dlm.. mmg bgus.mlm xgdoh psg aircond..dh mmg sjuk dh pun.smua pkat mengerekot..sbab apa??xbwk kain slimut..2yg pkat dok brebut kain..trmasukla..kakizzati..hihi..abis kain batik,tuala ng kain telekong djdikan slimut..dan ada plak yg siap pkai tlkong mse tdo..ish3 spela tuu..

Esok pgnya...ada la bbrpa aktviti..yg pling best bg aku laa ialah jungle trekking.dr zman prsekolahan lg aku mmg ske.dan stiap kli jgle trekkng ni aku lah yg mnjdi tket brisan hdapan..brckp ttg jungle trekkng ni,,aku pnah join skolah aku mlawat org2 asli yg smmgnya asli..brbgai prasaan yg dtg..takut,seram dan excited pun ada gak..yg tkutnya,ckgu aku pnah kta,org asli ni klaw ske ssuatu diorg nak jgk cthnya mcm nmpk org cntik ke diorng akan bmoh laa.so org yg cntk tuu rsa xnak blik la sbab dah jtuh cnta kat diorg..waktu 2 aku trasa gak la,sbab aku kan slah sorg drpd org cntik 2 huhu..tp..apa yg cikgu aku kta 2 bleh pcya ke tak..waallahualam..korg g la tny org2 asli..

Ssudah berjgle trekkg..tbe mseny tuk aktvti lain lak..debat..fuhh!!mmg aku respek korg yg ada kberanian spt ini..xkira yg menang ataupun yg kalah,sumany bgus2 blaka!..ukhuwah spt inilah yg kte mhukan.btul x kakizzati???hihi..asyik2 kakizzati..(yelaa kan aku tgh gn laptop dye ni,so kna la wat baik..huahuahua)..tahniah pd speaker group ktorg liesah n alaa spe ek abg yg sorg tuu..sori ye abg hihi..and xlupe jgk group yg klah tuu..mmg mantap baby madi ng abg shah..

Dan ssudah itu jga mka brsiap2 la ktorg brkemas..wuu nk blik laa..pas2..mkn..smyg zohor bjemaah dan bjln kaki mmbuang lemak2 bdan mnuju ke bas mfi.......

Ssudah itu jga..(laa xabis g?)hujan trun dgn sdikit renyai spt mmberitahu keadaan yg suram ktika ppisahn ini..huhu..terima kasih tuhan krn mmberikan aku shbt2 yg baik..smoga ikatan prsahabatan kte bkekalan dan dberkatiNya..waallahualam..